Milaan top 10 - de allerbeste tips voor een geslaagd stedentrip naar Milaan

Milaan top 10 / handige tips / hop-on hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

winkelen

Dom van Milaan

Castello Sforzesco

Laatste Avondmaal

Brera

San Siro stadion

Parco Sempione

architectuur

Teatro alla Scala

bezienswaardigheden

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Milaan voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Milaan op de fiets
 
meer handige Milaan tips

MILAAN HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Milaan te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Milaan maakt.

De bus
In Milaan wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn tijdens de zomermaanden in Milaan, maar dat je ook tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Milaan en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Milaan worden verschillende routes gereden waarbij je onder andere bij de Dom van Milaan, het San Siro stadion, het Teatro alla Scala en het Cimitero Monumentale uit kunt stappen.

Je kunt je kaarten voor de Milaan hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

 

Milaan bezienswaardigheden Milaan voor beginners Milaan informatie alles over Milaan Milaan tips